новини
На Поштовій площі з’явився модуль з моху, що очищує повітря
8 вересня, 2020

Учасники команди «Міське сафарі» встановили на Поштовій площі вертикальну стіну, що складається з моху. За задумом, вона має очищати повітря, поглинати шум та зробити мікроклімат комфортнішим.

Учасники команди зосередилися на проблемах, пов’язаних із близькістю набережної до автомобільної дороги, пишуть «Агенти змін».

«Ми визначили основну проблему цього місця — брак озеленення. Ми хотіли знайти рішення, яке б додавало зелені й, у той самий час, ефективно зменшувало б рівень забруднення повітря й рівень шуму», — розповідає учасниця команди Настя Саква.

За основу взяли досвід Лондона, де у 2018 році місцеві організації також встановлювали таку стіну.

Конструкція зроблена з дерев’яного каркаса, всередині якого знаходяться металоконструкція.

Ззовні – мох, що збирали в лісі та сітка, щоб він не відпадав від конструкції.

Для поливу моху розроблена спеціальна система: вгорі знаходиться резервуар з водою, під час поливу вода тече вниз, а субстрат. всередині рівномірно розподіляє вологу.

Подібні конструкції команда «Міського сафарі» хоче також встановити поблизу дитячих майданчиків.


Telegraf.Design живе за підтримки спільноти. Підтримуйте Telegraf.Design на Patreon.

У нас є ще дещо для вас

Статті
Як я аналізував конкурентні продукти
Статті
Спершу public: як помирити дизайн і архітектуру
Статті
Практики по роботі та підготовці анімацій: Lottie